René van den Berg QC (1967) heeft ruim twintig jaar ervaring binnen de financiële wereld.
Hij heeft alle geledingen van het vakgebied doorlopen en weet exact wat er op de diverse niveaus in de organisatie speelt.

VOLG VANDENBERG
OP TWITTER EN LINKED-IN

Naast diverse financiële en fiscale verdiepingen middels opleidingen, cursussen en seminars heeft René van den Berg zijn kennis ook vergroot met een Strategic Leadership Programme bij instituut Insead, een commerciële opleiding en een aantal persoonlijke ontwikkeltrajecten.


Groeien betekent ook meer verantwoordelijkheid op je nemen. De laatste jaren heeft René als Finance Director meegewerkt aan de ontwikkeling van Alliance Healthcare. In deze hoedanigheid heeft hij zich bezig gehouden met o.a. de integratie van het wholesale en retail bedrijf, acquisities begeleid, reorganisaties doorgevoerd en strategische opties uitgewerkt en geïmplementeerd.


Breed interessegebied

Hij heef ook altijd een bredere interesse gehad dan alleen maar het financiële vakgebied. Vanuit de financiële invalshoek heeft hij dan ook altijd actief ondersteuning geboden aan andere functies in de organisatie, zoals commercie, logistiek en hrm.


Als deelnemer of leider van talrijke kleine en grote (internationale) projecten en programma's heeft René veel ervaring opgedaan. Dat varieert van kleine en grote reorganisaties en selectie en implementatie van it-systemen tot de implementatie van accounting standards, strategic reviews en het opzetten en implementeren van reporting packages.


Bestuurder en ondernemer

René van den Berg was medeoprichter en bestuurder van het ondernemingspensioenfonds van Alliance Healthcare en bestuurder van de Oracle Application User Group (OAUG), waar hij de special interest group financials heeft opgericht. Op dit moment is hij bestuurder van Het Financieele Netwerk, een netwerk- en kennisvereniging voor finance professionals.


In 2008 is hij zijn eigen onderneming gestart om zelfstandig interim opdrachten te vervullen. Enerzijds om zijn eigen kennis en ervaring te kunnen delen met andere bedrijven, anderzijds om ook zelf weer nieuwe ervaringen op te kunnen doen.Wilt u een uitgebreid cv in het Nederlands of Engels? Stuur dan een e-mail naar: rene@vandenberg-interimfinance.nl